A kiégési szindróma olyan fizikai, érzelmi és mentális kimerüléssel járó tünet, amely hosszú ideig tartó fokozott érzelmi megterhelés és kedvezőtlen stresszhatások következménye. A teljes kimerülés mellé a reménytelenség érzése és a célok elvesztése is társul, ezzel is fokozva a rossz közérzetet.

Nem mindegy, hogy a munkahelyen milyen színű falak, bútorok és más berendezési tárgyak veszik körbe az ott dolgozókat. A különböző színek pszichológiai hatást gyakorolnak a munkatársakra, sőt, az ügyfelekre is. Felmerült benned a kérdés, hogy milyen színű fal és irodabútor ajánlott a Te irodádba?

Nem mindenki szereti dísztárgyakkal és különböző dekorációs elemekkel berendezni az irodát. A minimalista stílus kedvelői a letisztultságot preferálják, és el akarják kerülni, hogy a berendezés elvonja a figyelmüket a fontos teendőkről. A színes, díszes irodáknak is megvan a maguk előnye, de a minimalista munkahelyek is számos pozitívummal járnak.

Egy modern iroda tervezésekor és koncepciójának kialakításakor az egyik legfontosabb szempont, hogy milyenek a fényviszonyok. Egy sötét és rosszul megvilágított iroda kellemetlen környezetet teremt az ott dolgozóknak, és nem is mutat pozitív képet a vállalatról. A továbbiakban bemutatjuk, hogy milyen támpontokat kell figyelembe venni a világítás megválasztásakor.

Hallottál már a coworking irodákról? A közösségi irodának is nevezett irodatípus lényege, hogy egymástól független, önálló tevékenységet végző munkavállalók egy térben tudnak dolgozni. Bérelhetnek maguknak egy saját munkaállomást, vagy egy széket egy közös asztalnál. Az új munkamodellnek köszönhetően szabadon és önállóan tudják végezni a munkájukat, emellett új ismeretségeket is tudnak kötni és élvezhetik egy stílusos és jól felszerelt iroda előnyeit is.

Szívesen keresed az inspirációkat, újdonságokat és különleges megoldásokat? Számos Ügyfelünk számára nyújtottunk segítséget abban, hogy ők is motiváló és pozitív hangulatú irodát tudhassanak magukénak. Szeretnéd tudni, hogy Ügyfelünk, a Booking.com irodáját milyen koncepció szerint rendeztük be?

Az egyterű irodák számos előnyös tulajdonsággal bírnak, ugyanakkor rengeteg hátrányt is rejtenek magukban. Természetesen vannak olyan munkahelyek, ahol az open office tökéletesen működik, viszont érdemes tisztában lenni a nyitott irodák negatívumaival.

A zajos munkahely veszélyei Tévhit, hogy csak a fizikai munkásokra lehet káros a munkahelyi zaj. Kutatások szerint az elmúlt 50 évben 30-szorosára növekedett az embereket érő zajterhelés, és ebbe beletartoznak az irodákat érintő hanghatások is.

A munkaerőpiacon egyre nagyobb arányban van jelen az Y generáció. Az új típusú munkavállalók más igényeket támasztanak a vállalatok felé, mint a korábbi generációk: ők nem csupán dolgozók, hanem „user”-ek, felhasználók is egyben. De mit is jelent ez pontosan?

Különböző kutatások szerint rengetegen vannak, akik elégedetlenek a jelenlegi munkahelyükkel és készen állnak váltani, amint lehetőségük adódik rá. Ebből kifolyólag a HR menedzsereknek nem csak a toborzásra, hanem a munkaerő megtartására is kiemelt figyelmet kell fordítaniuk.

Egyre többen ismerik fel, hogy szerte a világon, így Magyarországon is, a jelenlegi fogyasztás szintje fenntarthatatlan. A pazarlásnak nem csak a jövő generációi, hanem az idősebb generációk is érezni fogják a negatív következményeit. Ebből kifolyólag egyre elterjedtebb az a nézet, miszerint a vállalatok felelőssége kiterjed a környezet megóvására is.