Egy új, modern konyha egyensúlyba hozza azt, ami jól néz ki, és ami jól funkcionál irodánkban, ezért érdemes mindkét szempontot átgondolni. Itt jön a képbe a modern konyha berendezésével kapcsolatos útmutatónk, amely segítségére lehet a döntéshozatalban.

Ha esetleg egy szakember segítségével szeretné megterveztetni modern stílusú konyháját, akkor egy pár darab kép, amik esetleg hasonlítanak az elképzeléseinkre, többet érhetnek ezer szónál, és elkerülhetjük a félreértéseket a tervekkel kapcsolatban. Egy jó enteriőr dizájner tud tanácsot adni az elrendezéssel, a tárolással és a bútordarabokkal kapcsolatban, de készüljünk fel arra, hogy minden apró részletet a folyamat elején végig gondoljon, a közművektől a modern konyhai világítási lehetőségekig.

Modern konyha irodában

A modern konyha elrendezése

Jó kiindulópont lehet az, hogy írjuk fel egy listára azokat a dolgokat, amelyek tetszenek és azokat is, amiket máshogy szeretnénk látni az új irodai modern konyhánkban. Arra érdemes felkészülni, hogy a tervező, akivel együtt dolgozunk azt is szeretné majd tudni valószínűleg, hogy mettől meddig vagyunk a helységben, mire használjuk főleg, mit tárolunk a munkahelyi konyhában. Mindezeket azért, hogy integrálja a megfelelő konyhai tárolási ötleteket és berendezéseket.

Ha kisebb helyiség áll rendelkezésünkre akkor fontos gondosan megtervezni a tárolást, és maximálisan kihasználni a benne rejlő lehetőségeket. A teljes hosszúságú szekrények, a mély fiókok elrendezése és a kihúzható tárolás sokkal praktikusabb megoldás lehet, mint a hagyományos polcok, míg a mindkét irányba nyitható, hajtható egységek gördülékenyebbé tehetik a folyamatokat az ételkészítés és főzés során, modern stílusú konyhánkban.

Már vannak kipróbált és bevált konyhai elrendezések, amelyek bármilyen formájú és méretű térrel működnek, és egy jó, tapasztalt tervező már nagy részével valószínűleg dolgozott.

Színek

A fehér egy örök klasszikus és tökéletes választás lehet egy modern konyhának. Ha valaki nem szeretne újat kipróbálni és melléfogni, akkor válassza ezt. Nagyobb terek, belmagasság esetében gondolkozhatunk sötét színekben is, például feketében vagy sötétzöldben. Ezeket fel lehet frissíteni például különböző tónusú fa felületekkel is akár.

Fontos, hogy a konyha és az étkező színekben passzoljon egymáshoz, az asztallap és a munkalap a konyhában ugyanolyan színű vagy egymáshoz illő legyen.

Kövér vonalak

A különböző vastagságú vonalak variálása és felhasználása a dizájnban, egy jól bevált, klasszikus tervezői trükk ahhoz, hogy megragadjuk a vendégek tekintetét. A parasztházakban használt nagy és nem túl kifinomult fagerendák helyett, a modern konyhában vékony faléceket szoktak felhasználni, amelyek esztétikailag meghosszabbítják a mennyezet belmagasságát. A fa színével megegyező színű egyedi csillár tökéletesen funkcionálhat világításként az étkező és a konyha között.

Modern konyha és a minimalizmus

A modern konyha neked való, ha szereted az egyszerűséget. Ahogy az előbb is említettük, gyakran még a kilincsek sem törik meg a konyhabútor ajtajainak egyszerűségét, egységességét. Ha ilyen konyha az álmod akkor általában a lakberendezők azt javasolják, hogy a lehető legtöbb dolgot – például a kiegészítőket, kisebb konyhai gépeket – próbáld meg elrejteni a szekrényekben.

 Ha szeretne profi és szakmailag felkészült tervezőt, aki segítségére lehet a folyamatok lebonyolításában vagy csak szimplán szeretne a modern stílusú konyhájához, étkezőjéhez minőségi étkezőasztalokat szeretne vásárolni, akkor tekintse meg weboldalunkon, ahol számos opcióval találkozhat!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Árajánlat kérés