Egyre inkább előtérbe kerül az az irányzat, amely az emberi well-being, avagy jóllét elősegítését célozza a munkahelyeken. A munkaadók felismerték, hogy a munkavállalók egészségének megőrzése nem csak az ő érdeküket képviseli, hanem az egész vállalatét is. De pontosan miért került előtérbe a munkahelyi jóllét kérdése?

Az egyterű irodák számos előnyös tulajdonsággal bírnak, ugyanakkor rengeteg hátrányt is rejtenek magukban. Természetesen vannak olyan munkahelyek, ahol az open office tökéletesen működik, viszont érdemes tisztában lenni a nyitott irodák negatívumaival.

Tudtad, hogy jelenleg a munkavállalók kb. 30 százalékát adják az 1980-as és 1990-es években születettek? Ezzel párhuzamosan nem csak a generációk aránya változik a munkaerőpiacon, hanem a munkavállalók igényei is. Számos vállalat a változásokhoz igazodva igyekszik olyan munkahelyet teremteni, amely vonzó a munkavállalók számára.

A munkaerőpiacon egyre nagyobb arányban van jelen az Y generáció. Az új típusú munkavállalók más igényeket támasztanak a vállalatok felé, mint a korábbi generációk: ők nem csupán dolgozók, hanem „user”-ek, felhasználók is egyben. De mit is jelent ez pontosan?

Amikor új asztalokat kell beszerezni az irodába, számos kérdés felmerül, például az ideális asztal mérete, színe, formája, funkciója, anyaga, stb. Természetesen könnyebb a döntés, ha az iroda már kiforrott arculattal rendelkezik, mivel rengeteg kérdésre már adott a válasz. Ugyanakkor egy startup, vagy egy arculatváltásra készülő vállalat esetén jóval több időre lehet szükség a döntés meghozatala előtt, hiszen a bútor jellemzői befolyásolják a cégről alkotott képet is.

Egyre többen ismerik fel, hogy szerte a világon, így Magyarországon is, a jelenlegi fogyasztás szintje fenntarthatatlan. A pazarlásnak nem csak a jövő generációi, hanem az idősebb generációk is érezni fogják a negatív következményeit. Ebből kifolyólag egyre elterjedtebb az a nézet, miszerint a vállalatok felelőssége kiterjed a környezet megóvására is.

A kiégési szindróma olyan fizikai, érzelmi és mentális kimerüléssel járó tünet, amely hosszú ideig tartó fokozott érzelmi megterhelés és kedvezőtlen stresszhatások következménye. A teljes kimerülés mellé a reménytelenség érzése és a célok elvesztése is társul, ezzel is fokozva a rossz közérzetet.

Nem mindegy, hogy a munkahelyen milyen színű falak, bútorok és más berendezési tárgyak veszik körbe az ott dolgozókat. A különböző színek pszichológiai hatást gyakorolnak a munkatársakra, sőt, az ügyfelekre is. Felmerült benned a kérdés, hogy milyen színű fal és irodabútor ajánlott a Te irodádba?

Nem mindenki szereti dísztárgyakkal és különböző dekorációs elemekkel berendezni az irodát. A minimalista stílus kedvelői a letisztultságot preferálják, és el akarják kerülni, hogy a berendezés elvonja a figyelmüket a fontos teendőkről. A színes, díszes irodáknak is megvan a maguk előnye, de a minimalista munkahelyek is számos pozitívummal járnak.

Egy modern iroda tervezésekor és koncepciójának kialakításakor az egyik legfontosabb szempont, hogy milyenek a fényviszonyok. Egy sötét és rosszul megvilágított iroda kellemetlen környezetet teremt az ott dolgozóknak, és nem is mutat pozitív képet a vállalatról. A továbbiakban bemutatjuk, hogy milyen támpontokat kell figyelembe venni a világítás megválasztásakor.

Hallottál már a coworking irodákról? A közösségi irodának is nevezett irodatípus lényege, hogy egymástól független, önálló tevékenységet végző munkavállalók egy térben tudnak dolgozni. Bérelhetnek maguknak egy saját munkaállomást, vagy egy széket egy közös asztalnál. Az új munkamodellnek köszönhetően szabadon és önállóan tudják végezni a munkájukat, emellett új ismeretségeket is tudnak kötni és élvezhetik egy stílusos és jól felszerelt iroda előnyeit is.

Szívesen keresed az inspirációkat, újdonságokat és különleges megoldásokat? Számos Ügyfelünk számára nyújtottunk segítséget abban, hogy ők is motiváló és pozitív hangulatú irodát tudhassanak magukénak. Szeretnéd tudni, hogy Ügyfelünk, a Booking.com irodáját milyen koncepció szerint rendeztük be?

1. oldal / 2