Amikor új asztalokat kell beszerezni az irodába, számos kérdés felmerül, például az ideális asztal mérete, színe, formája, funkciója, anyaga, stb. Természetesen könnyebb a döntés, ha az iroda már kiforrott arculattal rendelkezik, mivel rengeteg kérdésre már adott a válasz. Ugyanakkor egy startup, vagy egy arculatváltásra készülő vállalat esetén jóval több időre lehet szükség a döntés meghozatala előtt, hiszen a bútor jellemzői befolyásolják a cégről alkotott képet is.

Korábban már írtunk arról, hogy mit üzennek a színek az irodában, ezért most arra fogunk fókuszálni, hogy a berendezések anyaga miről árulkodik. Nagyon nem mindegy, hogy miből készült az az asztal, amivel a tárgyalót vagy épp az étkezőt készülsz berendezni.

Elegáns üvegasztal

Az üvegből készült asztalok fő jellemzője, hogy eleganciát kölcsönöznek a helyiségnek. Modern hatást keltenek és magabiztosságot sugároznak, emellett egyedi és látványos design variációk kialakítását teszik lehetővé. Mivel nem csak teljesen átlátszó, hanem színezett üveget is lehet választani, így a bútor könnyen hozzáilleszthető a vállalat arculatához. Az üveglapos asztal, előnyeinek köszönhetően ideális választás a vállalatvezetők irodájába, tárgyalókba, vagy meeting szobákba. További szempont, hogy átlátszósága vagy áttetszősége révén tágítja a teret, így kisebb helyiségekbe is tökéletesen illik.

Az üvegasztal hátránya, hogy karcolódhat, így körültekintő használatot igényel, emellett kiemelt figyelmet kell fordítani a tisztántartására. Vigyázni kell arra is, hogy ha kicsit is éles a széle, akkor csuklóvédőre lehet szükség.

Modern fémasztal

Egy fémből készült asztal a modern, fiatalos és lendületes vállalat képének kialakításához járul hozzá. Üveggel kombinálva még hatásosabb, ugyanis a két anyag együttes használata gyönyörűen mutat egy modern hangulatú helyiségben. Az üveg és a fém kiválóan kiegészítik egymást, ezért nem véletlen, hogy számos üveglapos asztalhoz fém lábak tartoznak.

Az asztaltípus további előnye, hogy igen tartós és strapabíró, emellett könnyű is, mivel üreges kialakítással készül. Operatív, vezetői és tárgyaló asztalok is készülhetnek fém felhasználásával, illetve dohányzóasztalok között is gyakori ez a típus.

Klasszikus faasztal

Ha klasszikus eleganciáról van szó, akkor elsősorban a fából készült asztalok jöhetnek szóba. Míg a fém és üveg bútorok modern hatást keltenek, addig a fabútorok inkább a vintage szóval írhatók le. Akár tömörfából, akár MDF (közepesen sűrű farostlemez) lapból készült íróasztalt választasz, múltidéző és hangulatos környezetet tudsz vele teremteni. Ha a vállalat arculatához fabútor illik, akkor szinte bármelyik helyiséget be lehet rendezni vele.

A fabútorok rendkívül tartósak, masszívak és stabilak, továbbá kellemes tapintásúak. Hátrányuk, hogy nehezebben mozgathatók, mint a fémből és üvegből készült társaik, illetve fokozott odafigyelést igényel a karbantartásuk.

Ellenálló laminált asztallap

Az egyik legnépszerűbb típus a laminált asztallap, melynek lényege, hogy a munkafelületet (pl. MDF lapot) műanyaggal vonják be. A végeredmény egy olyan asztal, amely ellenállóbb a mindennapi használat során, mint a fa- vagy üvegasztalok, ugyanakkor kevésbé stílusos is. Operatív munkavégzésre, oktatótermekbe, étkezőbe és külső terekbe egyaránt megfelelő.

Bár különböző színekben kapható, sőt, famintázatú darabok közül is lehet választani, mégsem fogja ugyanazt az érzést kelteni a munkatársakban és az ügyfelekben, mint egy valódi fából készült berendezés. Ugyanakkor általában kedvezőbb áron lehet laminált asztalhoz jutni, mint egy fából készült bútorhoz.

Akár tudod, milyen stílusú berendezésekre van szükséged, akár bizonytalan vagy, vedd fel velünk a kapcsolatot és segítünk az ideális bútor kiválasztásában